Missie & Visie

AD MOSAM BaRock is ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble geeft in wisselende samenstellingen concerten met bekend barokrepertoire maar ook met onbekende barokke juweeltjes. Het ensemble bestaat uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten die op authentieke maar vooral indringende wijze ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek. Voor elke uitvoering is er een unieke groep musici in een optimale mix van jonge talenten en ervaren specialisten.

De uitvoeringen zijn intens en getuigen van een levendige communicatie op het podium en met het publiek: “Wij willen dat elke uitvoering een belevenis is die mensen inspireert, vervoert of enthousiasmeert”. Een grote kennis van de historische uitvoeringspraktijk wordt gecombineerd met de zoektocht naar nieuwe presentatievormen en artistieke concepten. Hiervan zijn de formule Concert & Jamwaarbij pop-, rock- en jazzmusici samen musiceren en het Barockfestival Sittardenkele voorbeelden.

Daarnaast is AD MOSAM BaRock inspirator voor een jonge generatie. We willen jong talent de ‘tools’ bieden om zich verder te ontwikkelen, én een podium bieden om zich te presenteren. We zijn een verbindende factor tussen een jonge generatie amateurmusici en het professionele werkveld, volledig in de lijn van DOOR! (Masterplan Muziekonderwijs Limburg).

Talent & Educatie

Het talent-ontwikkelingstraject PUUR Talent & Excellent biedt begeleiding en verdieping aan getalenteerde leerlingen in het voortgezet onderwijs, muziek-vakopleidingen en/of amateurs.

Met BACH2SCHOOL geeft AD MOSAM BaRock een impuls aan het muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs.  Leerlingen leggen in de schoolworkshops een verbinding tussen moderne popmuziek en de muziek uit de barok. Al spelend en componerend komen zij in aanraking met de verschillende muzikale aspecten en compositietechnieken uit de barokmuziek.